مدیران نیازمند شناخت مهارت های مدیریتی هستند تا زمینه را برای کارآمد شدن سازمان فراهم کنند. بهبود مهارت انسانی زمینة مدیریت مؤثر و تحقق اهداف سازمانی را تسهیل می کند؛ همچنین موجب افزایش اثربخشی سازمان و کارآمدی می شود. شناخت افرادی با مهارت انسانی، از نیازهای مهم سازمان است که مزاج ها این شناخت را برای ما فراهم می کنند. مزاج های چهارگانة گرم و تر، گرم و خشک، سرد و تر و سرد و خشک، بر رفتار انسان ها تأثیر دارند. تحقیق حاضر بر آن است که با بررسی و تحلیل ویژگی های مزاج ها، میزان تأثیر آن را بر مهارت های مدیریتی مشخص نماید. پژوهش برای گردآوری اطلاعات، از روش کتابخانه ای، و برای تحلیل، از روش توصیفی – تحلیلی بهره برده و به بررسی نقش مزاج ها در مهارت انسانی پرداخته است. نتایج پژوهش نشان می دهد که مزاج ها بر مهارت انسانی تأثیر دارند و افراد با مزاج گرم و تر بیش از صاحبان دیگر مزاج ها از مهارت انسانی برخوردارند.
مالک، محسن، درودی، مجتبی، جعفری، محمدحسن.(1399) بررسی تحلیلی تأثیر مزاجهای مطرح در طب اسلامی ایرانی بر مهارت انسانی مدیران. دو فصلنامه اسلام و پژوهشهای مدیریتی، 10(1)، 43-62
محسن مالک؛ مجتبی درودی؛ محمدحسن جعفری."بررسی تحلیلی تأثیر مزاجهای مطرح در طب اسلامی ایرانی بر مهارت انسانی مدیران". دو فصلنامه اسلام و پژوهشهای مدیریتی، 10، 1، 1399، 43-62
مالک، محسن، درودی، مجتبی، جعفری، محمدحسن.(1399) 'بررسی تحلیلی تأثیر مزاجهای مطرح در طب اسلامی ایرانی بر مهارت انسانی مدیران'، دو فصلنامه اسلام و پژوهشهای مدیریتی، 10(1), pp. 43-62
مالک، محسن، درودی، مجتبی، جعفری، محمدحسن. بررسی تحلیلی تأثیر مزاجهای مطرح در طب اسلامی ایرانی بر مهارت انسانی مدیران. اسلام و پژوهشهای مدیریتی، 10, 1399؛ 10(1): 43-62