@article { author = {Malek, Mohsen and Doroudi, Mojtaba and Jafari, Mohammad hasan}, title = {بررسی تحلیلی تأثیر مزاج‌های مطرح در طب اسلامی ایرانی بر مهارت انسانی مدیران}, journal = {اسلام و پژوهش‌های مدیریتی 20، بهار و تابستان 1399}, volume = {10}, number = {1}, pages = {43-62}, year = {2021}, publisher = {Imam Khomeini Educational and Research Institute}, issn = {2251-6522}, eissn = {2980-8545}, doi = {}, abstract = {To have a strong organization, managers need to know the management skills. Manager skills provide the basis for the efficiency and effectiveness of the organization. People’s temperament can provide the ground for recognizing successful managers. Four temperaments, including (sanguine, choleric, melancholic, and phlegmatic) hot/humid, hot/dry, cold/wet and cold/dry, affect human behavior. Using a descriptive-analytical and desk-research method and analyzing the characteristics of these temperaments, this paper examines the effect of temperament on the skills of managers. The research findings show that, temperament affect human skills, and managers with warm temperament are more skillful than other natures. }, keywords = {medical temperament, hot/humid temperament, hot/dry temperament, cold/wet temperament, cold/dry temperament, human skills., }, title_fa = {بررسی تحلیلی تأثیر مزاج‌های مطرح در طب اسلامی ایرانی بر مهارت انسانی مدیران}, abstract_fa ={مدیران نیازمند شناخت مهارت های مدیریتی هستند تا زمینه را برای کارآمد شدن سازمان فراهم کنند. بهبود مهارت انسانی زمینه‌ی مدیریت مؤثر و تحقق اهداف سازمانی را تسهیل می کند؛ همچنین موجب افزایش اثربخشی سازمان و کارآمدی می شود. شناخت افرادی با مهارت انسانی، از نیازهای مهم سازمان است که مزاج ها این شناخت را برای ما فراهم می کنند. مزاج های چهارگانه‌ی گرم و تر، گرم و خشک، سرد و تر و سرد و خشک، بر رفتار انسان ها تأثیر دارند. تحقیق حاضر بر آن است که با بررسی و تحلیل ویژگی های مزاج ها، میزان تأثیر آن را بر مهارت های مدیریتی مشخص نماید. پژوهش برای گردآوری اطلاعات، از روش کتابخانه ای، و برای تحلیل، از روش توصیفی – تحلیلی بهره برده و به بررسی نقش مزاج ها در مهارت انسانی پرداخته است. نتایج پژوهش نشان می دهد که مزاج ها بر مهارت انسانی تأثیر دارند و افراد با مزاج گرم و تر بیش از صاحبان دیگر مزاج ها از مهارت انسانی برخوردارند.}, keywords_fa = {مهارت انسانی ,مزاج سرد و خشک ,مزاج سرد و تر ,مزاج گرم و خشک ,مزاج گرم و تر ,مزاج طبی ,}, url = {https://modiriyati.nashriyat.ir/node/186}, eprint = {https://modiriyati.nashriyat.ir/sites/modiriyati.nashriyat.ir/files/article-files/3_21.pdf} }